Marija Bošković Batarelo, dipl.iur.

Marija Bošković Batarelo je osnivačica i direktorica Parser compliance d.o.o. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te ima LL.M. diplomu sa Sveučilišta u Tilburgu, u Nizozemskoj, s područja prava i tehnologije gdje je 2015. godine, među prvima u svijetu, magistrirala je na temi Opće uredbe o zaštiti podataka (eng. General Data Protection Regulation, GDPR). Položila je pravosudni ispit, završila tečaj za internog auditora ISO 27001 te tečajeve programiranja u Pythonu i digitalnog marketinga.

Marija ima znatno iskustvo u područjima usklađenosti, zaštite osobnih podataka, zaštite potrošača, ugovaranja informacijskih tehnologija te elektroničke trgovine. Svoju karijeru započela je u odvjetničkim društvima te je nastavila u bankarskoj industriji, gdje je bila imenovana službenikom za zaštitu osobnih podataka.

Mentorica je za AI start-up poduzetnike u Bird inkubatoru, članica ICC Komisije za digitalnu ekonomiju, voditeljica Odbora za usklađenost Međunarodne mreže poslovnih žena te jedna od osnivača i dopredsjednica Hrvatske udruge za usklađenost poslovanja (Croatian Compliance Association).

 

O predavaču
  • direktorica
    Parser compliance d.o.o.
  • Pravni praktikum
    GDPR U POSLOVANJU, smjernice, najčešće greške i kazne