Dr. sc. Natalija Parlov Una

Certifikacijska vodeća auditorica u aktivnom svojstvu (revizorica) najveće njemačke certifikacijske kuće TÜV NORD za međunarodne ISO/IEC standarde informacijske sigurnosti i kvalitete.

Uža ekspertiza iz područja informacijske sigurnosti joj je implementacija i revizija međunarodnih ISO/IEC standarda sustava upravljanja i naprednih IT usluga, usklađivanje kompleksnih organizacijskih procesnih sustava s europskom pravnom regulativom zaštite podataka (GDPR, NIS etc) te procesna forenzika i prediktivna analitika.

Autorica je brojnih znanstvenih i stručnih radova, te je doktorirala na temi „Model upravljanja informacijskom sigurnošću u usklađivanju s europskom pravnom regulativom zaštite podataka“. Konzultantica je domaćim i inozemnim organizacijama iz privatnog i javnog sektora te članica više domaćih i međunarodnih asocijacija.

Posjeduje međunarodne certifikate vodećeg auditora sustava upravljanja informacijskom sigurnošću ISO/IEC 27001 i ekstenzije sustava upravljanja privatnošću informacija ISO/IEC 27701, sigurnost i otpornost – sustava upravljanja kontinuitetom poslovanja ISO 22301, sustava upravljanja kvalitetom ISO 9001, sustava upravljanja za suzbijanje podmićivanja ISO 37001 te certifikate upravljanja rizicima i bihevioralnog forenzičara.

Direktorica je i vlasnica je dviju tvrtki – konzultantske tvrtke za standardizaciju procesa, informacijsku sigurnost i usklađivanje s europskom pravnom regulativom zaštite podataka te agencije za bihevioralni marketing i tržišnu analitiku.

Predavačica je i nositeljica kolegija „Digitalna ekonomija“ na Effectus Studiju za financije i pravo te autorica većeg broja edukacija vezanih uz informacijsku sigurnost, ISO standarde i tržišnu inteligenciju.

O predavaču
  • Revizor
    TÜV NORD
  • Pravni praktikum
    Ususret NIS2 - pravni okvir informacijske sigurnosti u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj