Radni odnosi, materijalna prava radnika i ostale aktualnosti u poslovanju osnovnih i srednjih škola

Pozivamo Vas na interaktivni praktikum u organizaciji pravnog portala EDUS-INFO.

Pripremili smo za Vas 4 modula s temama koje su osobito važne i aktualne za tajnice i tajnike škola. Događaju možete prisustvovati na lokaciji ili online. Za polaznike koji će sudjelovati online osigurali smo vrhunsku tehnologiju produkcije i streaminga popraćenu s tri profesionalne kamere. Poticat ćemo interaktivno ozračje i raspravu usmjerenu na poteškoće s kojima se tajnice i tajnici škola susreću u praksi, a osobito u okolnostima epidemije COVID-19.

TEME

 1. MODUL – ZASNIVANJE RADNOG ODNOSA
 • zapošljavanje učitelja i nastavnika
 • pravo prednosti pri zapošljavanju
 • vrednovanje kandidata
 • rad nastavnika u više škola
 1. MODUL – ORGANIZACIJA RADA ŠKOLA ZA VRIJEME POSEBNIH OKOLNOSTI
 • rad od kuće
 • organizacija rada radnika koji spadaju u posebno rizične skupine
  profesionalna bolest (zaraza COVID-19)
 • problem organizacijskog viška ili manjka djelatnika
 1. MODUL – MATERIJALNA PRAVA RADNIKA ZAPOSLENIH U ŠKOLAMA
 • najspornija pitanja naknade troška prijevoza na posao i s posla
 • smjenski rad
 • isplata materijalnih prava radnicima zaposlenima u više škola
 1. MODUL – UREDSKO POSLOVANJE I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
 • uredsko poslovanje i digitalizacija arhive
 • zaštita osobnih podataka u okolnostima epidemije COVID-19
 • opisi poslova administrativnog osoblja – ostali poslovi po nalogu ravnatelja

 

Osobitosti EDUS-INFO pravnih praktikuma:

 • Postavljanje pitanja predavačici unaprijed putem prijavnice
 • Video zapis cijelog događaja
 • Prezentacija predavača
 • Radni pribor i napitak u stanci

COVID-19 i mjere opreza:

 • Zaštitne maske za sve sudionike praktikuma
 • Veličina dvorane i raspored sjedenja prilagođen održavanju praktikuma
 • Dezinfekcijska sredstva

odvjetnica
Pretplatnici EDUS-INFO portala
Besplatno
Online sudionici
300,00 kn + PDV (375,00 kn)
Ostali sudionici
300,00 kn + PDV (375,00 kn)

SPECIJALNE MJERE TIJEKOM SVJETSKE PANDEMIJE UZROKOVANE KORONAVIRUSOM
Tijekom perioda u kojem jesu i u kojem će biti na snazi specijalne mjere i preporuke donesene od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zbog COVID-19, FORUM Zagreb radi u skladu s tim mjerama, te svoje poslovanje postepeno prilagođava i mijenja kako se mijenjaju mjere i propisi.

Sukladno tome FORUM Zagreb za period od 11.05.20. pa do daljnjega propisuje COVID-19 uvjete poslovanja, a koji se odnose na segmente poslovanja iz postojećih Općih uvjeta koji su obuhvaćeni mjerama i to kako slijedi:

1. U cijelom prostoru centra postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, te važeće preporuke HZJZ-a.
2. Cijeli prostor kongresnog centra redovito se dezinficira i prozračuje prema uputama HZJZ-a.
3. Dvorane u kojima se održavaju događanja posebno se dezinficiraju i prozračuju za vrijeme svih pauza. Nakon ručka i pauza za kavu dezinficiraju se blagovaonica, hodnici, sanitarni čvorovi i dr.
4. Organizator događanja obvezan je na sam dan događanja provjeriti zdravstveno stanje svih svojih sudionika / gostiju na način da prikupi pismene izjave od sudionika. Preporuka je da također obavi mjerenje tjelesne temperature.
5. U slučaju potrebe (pojave bilo kakvih simpotma COVID-19) organizator događanja obvezan je dostaviti popis svih sudionika / gostiju s osobnim podacima.
6. Preporuka je da svi sudionici događanja nose maske tijekom boravka u našem centru (koje će si sami osigurati), pogotovo kada koriste zajedničke prostore (hodnike, recepciju, i sl.)
7. U centru se svakodnevno provode provjere mjera socialnog distanciranja u svim zajedničkim prostorijama (sudionici moraju paziti na razmak od 1,5m, posebno u blagovaonici prilikom posluživanja kave i ručkova)
8. Kapaciteti dvorana nisu standardni, već prilagođeni tj. izračunati prema uputama HZJZ-a „sukladno definiranim kriterijima fizičke udaljenosti od 1,5 metra u odnosu na druge posjetitelje.“
9. Ponuda hrane i pića, te posluživanje iste prilagođena je uputama HZJZ-a. Iz tog razloga ponuda je dosta skromnija, a prezentacija iste nije kao do sada.
10. Maksimalno vrijeme za sve pauze za kavu je 15 min, a za ručkove 45min.
11. Klijent mora dostaviti agendu događanja unaprijed kako bi se napravio raspored pauza za kavu i ručkova, te uskladio sa svim ostalim događanjima u centru. Nakon toga klijent dobiva odobrenje za agendu koje se mora pridržavati i/ili će biti zamoljen da korigira i prilagodi vrijeme pauza i ručka kako bi se mogla ispoštovati preporuka o distanciranju u blagovaonici.
12. U dvoranama je odobreno staviti vodu u bokalima ili bočice vode (gazirana/negazirana), te također razne grickalice isključivo u manjim originalnim pakiranjima (nikako ne u otvorenim zdjelicama) za svaku osobu i to neposredno prije početka predavanja ukoliko je isto posluženo svakom sudioniku od strane našeg osoblja ili osobe za posluživanje osigurane od strane samog organizatora događanja (koja je upoznata sa svim higijienskim uvjetima).

O događaju
Imate li dodatna pitanja?